Facebook kondigt nieuw design voor nieuwsfeed aan

Facebook heeft tijdens een eigen evenement een nieuw design aangekondigd voor de nieuwsfeed. Volgens ceo Mark Zuckerberg moet de nieuwe interface ervoor zorgen dat de gebruiker een gepersonaliseerde ‘krant’ aan het lezen is.

De meest opvallende verandering in de nieuwe interface is dat foto’s en video’s een prominentere plaats krijgen. De content wordt veel groter op de website geplaatst. Ook kan de nieuwsfeed onderverdeeld worden in meerdere categorie├źn, zodat gebruikers gemakkelijker kunnen filteren. Iets soortgelijks voerde Google al in bij zijn eigen Plus-netwerk.

Daarnaast krijgt het ‘liken’ van content meer functionaltieit in de vernieuwde nieuwsstream. Gebruikers kunnen nu al zien wanneer vrienden een product of pagina hebben geliked, maar deze likes worden nu prominenter in de nieuwsstream getoond. Ook lijken advertenties een prominentere plaats te hebben gekregen.

Ook de mobiele Facebook-interface wordt aangepast. Deze wordt veelal gelijkgetrokken met de interface op de desktop. Volgens Facebook wordt de nieuwe nieuwsstream per direct uitgerold, al kan het even duren voordat bij iedereen de nieuwe interface wordt getoond. Gebruikers van mobiele apps kunnen waarschijnlijk binnenkort een update verwachten.
bron:tweakers.net

Meer informatie: https://www.facebook.com/about/newsfeed