Waarom Open Source?

efefef

Open Source software biedt u als eigenaar van een website veel voordelen. Met name de grote community aan ontwikkelaars maakt dit type software interessant.

efefef

 

Veiligheid

Omdat er vele mensen aan Open Source ontwikkelen worden eventuele problemen tijdig ontdekt. De community zorgt er vervolgens voor dat beveiligingspatches snel worden gedistribueerd. U beschikt hiermee over een bijzonder veilig systeem. Nu en in de toekomst.

Onafhankelijk van leverancier

Met een systeem als WordPress bent u niet gebonden aan één leverancier. Als u met een andere partij wenst te werken kunt u uw website eenvoudig meeverhuizen. Indien u kiest voor een eigen CMS van een webbouwer, dan is meeverhuizen vaak niet mogelijk.

Geen licentiekosten

De term Open Source zegt het al. Het systeem is vrij beschikbaar. U hoeft dus geen dure licentiekosten te betalen voor het systeem.

Delen van kennis leidt tot hogere kwaliteit producten

Het gezegde luidt: twee weten meer dan één. In het geval van Open Source werken vaak duizenden ontwikkelaars aan een systeem. Het resultaat is een kwalitatief beter product dan een ontwikkelaar in zijn eentje ooit kan bereiken.

Open standaarden en structuren

De ontwikkelingen in de Open Source markt kennen een ‘open’ karakter. Hierdoor worden koppelingen met andere systemen eenvoudig gerealiseerd. Vaak worden de open standaarden uit de Open Source markt overgenomen als de standaard in de markt. U bent zich er dus van verzekerd dat uw systeem eenvoudig met andere systemen kan communiceren.

Meer weten over Open Source?

Neem contact met ons op voor meer informatie of bel ons als u een specifieke WordPress vraag heeft.